Skäggvård – En trend som är här för att stanna

, , Comments Off on Skäggvård – En trend som är här för att stanna

Under det senaste decenniet så har intresset för manligt skönhetsvård ökat markant. Allt fler är nyfikna och vågar testa skönhetsprodukter och rutiner som är anpassade för män. Skäggvård är nog den del av den nya trenden som fått mest genomslagskraft. Att ha ett snyggt och välvårdat skägg har återigen blivit lite av en statussymbol och det kräver en hel del övning om du själv vill testa. Här kommer några råd för dig som är nyfiken på skäggvård. 

Steg ett brukar vara själva rak-rutinen. Där behöver du investera i en raktvål, och det är numera en stor djungel att navigera i. Det finns tvålar i alla möjliga prisklasser och dofter, så det bästa sättet att börja brukar vara att ta hjälp av proffs. Sliqhaq har lång erfarenhet inom området och duktiga säljare som kan hjälpa dig att hitta rätt. För att kunna använda tvålen så behöver du en rakborste, även här finns ett brett utbud att välja mellan. Om du tror att du kommer att vilja fortsätta med skäggvård så kan vi rekommendera att du investerar i en premiumborste med grävlingshår redan från start. Kvalitén på borsten påverkar hur väl du får till texturen på löddret och hur väl det fördelas i skägget. För att få till rakskum av tvålen så behöver du också en liten skål för att jobba upp tvålen i.

För själva rakningen så behöver du en rakkniv, men för många så kan det kännas lite skrämmande och då är en säkerhetshyvel en bra början. Ta god tid på dig och testa dig fram, både rakkniven och säkerhetshyveln är vassare än vanliga rakhyvlar, så var lätt på handen. När du genomfört din rakning så behöver du stänga porerna och återfukta huden. Aftershave och en bra kräm är att rekommendera för huden som du rakat. För skägget så är en skäggolja att rekommendera, den återfuktar hårstråna och ger lite glans och struktur i skägget. Lycka till!