Vårens trender – en stor fråga redan i januari

, , Comments Off on Vårens trender – en stor fråga redan i januari

Hur vet man vad som kommer att gälla i trender framöver och hur tar jag snabbt reda på dem som vanlig hederlig Svensson? Varje säsong kommer det nya influenser och nya trender läggs ut överallt; I tidningar, TV, hos bloggare och så vidare. Intrycken är ibland alldeles för många och det är inte lätt att veta eller välja från detta stora smörgåsbord. Oftast finns det för mycket olika stilar som gör att du som ska välja blir snurrig, alternativt lamslagen.

Att bläddra igenom de största modemagasinen som till exempel Elle Magasin kan bli dyrt och även avskräcka, då modet ofta är väldigt extremt, dragit till det yttersta. Ett betydligt lättare sätt att snabbt förstå vad som komma skall är inte svårare än att ta en sväng i de butiker du har i din närhet. Har vårens mode landat i butik så är det detta som kommer och erbjuds – like it or not.

Alla kedjor, klädmärken och kläddesigners sätter kommande trender i samma riktning, vilket sedan resulterar i att några blir mer specifikt utvalda än andra. I vår så är den vadlånga, vida byxan en trend och den hittar du nästan överallt, som exempel.

Våren 2018 har även en förkärlek till färgen gul. Även pasteller är oftast stor på vårkanten. Det som händer när trender sätts är att de oftast finns att köpa överallt. Ibland till mångas förtret, om man till exempel inte tycker om färgen gul.

Att hålla koll på programledare, deras klädsel och styling, är också ett snabbt sätt att se vad som gäller just nu. De är fantastiska reklampelare för alla företag i modebranschen som gärna vill visa upp sig. Detsamma gäller bloggare som nått viss status.

Huruvida du följer mode och trender slaviskt eller inte, så är den viktigaste kompassen att du själv trivs. Det finns förhoppningsvis alltid någon kommande trend som faller i smaken.