Gör dig redo för hösten

, , Comments Off on Gör dig redo för hösten

Rätt som det är tar sommaren slut, även om det verkar som vi har några varma veckor kvar. Med hösten kommer regnet, de starka vindarna och sjunkande temperaturer. Vill du säkra garderoben inför hösten är det dags att sätta igång redan nu, då kommer du ha fixat höstmodet innan löven faller.

Höstjackor

Se över din jacka från förra säsongen. Passar den fortfarande? Är du trött på den? Har den hål eller fläckar som behöver åtgärdas? Du behöver inte hoppa över nöjet med att köpa nya höstjackor bara för att din nuvarande fortfarande duger. Det går alltid att ha mer än en jacka, det är faktiskt att föredra. En kortare dunjacka passar bra för aktiviteter och friluftsliv medan en skönt höstkappa är bra när du ska vara inom stadsgränserna eller behöver se lite mer proper ut. Det är svårt att kombinera en kostym och dunjacka på ett snyggt sätt, bättre med en knälång kappa istället.

Rensa hela garderoben

Töm garderoben på kläder och lägg allting på sängen. Ställ fram kartonger eller soppåsar och börja sortera. Ska du behålla, skänka eller slänga? Om du planerar på att sälja eller ge bort kläder ska du alltid tvätta dem först, parfymrester och liknande kan störa allergiker och det är inte alla second hand som har möjlighet att tvätta alla kläder som kommer in. Tänk också på att många återvinningsstationer för kläder tar även emot trasiga eller väldigt slitna kläder!

Fundera på vilka kläder du inte använder så ofta och varför inte. Sitter de obekvämt, är de fel storlek eller har du tröttnat på dem? Alla tre är bra argument för att rensa bort dem och ersätta med nya, snygga plagg.