Glöm inte att skydda din hud mot solen

, , Comments Off on Glöm inte att skydda din hud mot solen

Om du vill vara ditt vackraste jag bör du vara noga med att skydda din hud mot solen varje dag. Att få sig en snygg brun hudfärg från att sola kan så klart vara lockande. Men utsätter du din hud för solen mycket kan du komma att ångra det i framtiden.

Det mest grundläggande när det kommer till detta form av skydd är så klart solskyddsmedel. Att använda solskydd under sommaren är speciellt viktigt vi spenderar allt mer tid utomhus denna tid. Men även resten av året är solens strålar starka nog att påverka vår hud.

Solskydd du hittar i butiker är märkt med SPF följt av ett nummer. Detta är en förkortning av Sun Protection Factor, eller solskyddsfaktor som vi säger på svenska, och anger hur många gånger längre du kan vistas i solen med medlet än utan. De flesta rekommenderat att använda minst SPF 30 för att få bra skydd mot både UVA- och UVB-strålning.

Solskadad hud kan ge upphov till ett antal olika besvär om du har otur, och då är en kraftig solbränna ditt minsta problem. Utveckling av hudcancer ligger definitivt längst upp på listan av farliga effekter av för kraftig solexponering och anledning nog att använda solskydd. Tidigt åldrande hud är också ett vanligt fenomen och något som rätt produkter kan hjälpa dig att undvika däribland ett bra solskyddsmedel.

Solskydd ska användas på alla delar av huden som inte är täckt av kläder, men ju mer du faktiskt kan ta på dig desto bättre skyddad kommer du också vara. Återapplicera solskydd var annan timme vid vanlig aktivitet. Om du dock badar i vatten bör du applicera oftare än så.