Höstens nyckelplagg

, , Comments Off on Höstens nyckelplagg

Dagens mode går alltmer i samma riktning som resten av samhället nämligen mot att bli mer hållbart och långsiktigt. Vi investerar gärna i stilrena plagg av hög kvalitet som håller över tid utan att slitas ut eller bli omoderna. När du ändå vill köpa något nytt är de internationella modeveckorna en mångsidig källa till inspiration. Här visas tongivande tendenser av både ledande och nyetablerade designers från olika delar av världen.

Hösten 2020

Hösten 2020 ser modemässigt ut att bli en blandning av klassiskt och mer rebelliska influenser. På visningarnas catwalks syntes bland annat städade kavajset, rutiga tyger, utskurna plagg och feminina spetskragar gärna med en känsla av 1940-tal. Detta i kontrast till en variation av hantverksdetaljer samt inslag av androgynitet, punkrocksreferenser och exempel på spännande kreativ styling. Accessoarerna får gärna vara fortsatt överdimensionerade exempelvis i form av halsband och clutchväskor.

Håll dig varm med stil

Föga överraskande är jackan ett nyckelplagg för hösten. Dels håller den oss varm när temperaturen sjunker. Dels är jackan det plagg vi oftast blir sedda i under den kallare årstiden. Därför blir valet av jackans design desto viktigare. Säsongens jackstilar inkluderar bland annat välskräddade kappor i dun och läder samt tjusiga svepande capes. Fler varianter hittar du hos onlinebutiken Dixon, som specialiserar sig på ytterplagg för dam och herr.