Välj rätt träningskläder i höst

, , Comments Off on Välj rätt träningskläder i höst

Hösten är här och det nya modet inom sport och träning kommer till butikerna! Det är dags att lägga undan lite pengar och införskaffa en ny träningsgarderob. Vi har tittat igenom nyheterna och vet vad du ska tänka på för att få de perfekta plaggen.

Lättfodrade ytterkläder

Hos Sportamore ser vi redan de mer lättfodrade plaggen komma in i butiken. För dem som gillar att besöka utegym eller vara ute i löpspåret behövs alltid kläder som är lite varmare än de du bär inomhus. Även vindjackan har bytts ut till modeller med lite fodring så du ska hålla värmen under träning. Efter uppvärmningen kan du knyta jackan runt midjan och fortsätta träna utan att svettas för mycket. Tänk på att ta på jackan inför nedvarvningen, du kommer snabbt att tappa kroppstemperatur när du sakta ner. Det finns även tajta byxor och leggings i tjockare material som passar för utomhusträning, du borde ha åtminstone ett sådant par i garderoben.

Accessoarerna

Fundera på vilka accessoarer du borde ha till plaggen. Din moderiktiga toppluva sitter nog inte lika bra när du springer i skogen, då behöver du en mössa som sitter tajtare om huvudet eller pannband. Mössan borde täcka öronen helt, det är dem som kyls ner först. Ett par fingervantar är också att föredra, händerna blir snabbt kalla i vind och låga temperaturer. När höst börjar närma sig vinter kan du behöva en halsduk. fryser du om benen eller fötterna kan du köpa sockar med benvärmare och ha ett par tunnare sockar under dem. Testa dem hemma först, en del sockar och benvärmare är hala och du kommer att få sämre fäste i skon. Är du en av 2000 som har en slags köldallergi är accessoarerna extra viktig, de hjälper till att hålla dig varm så du slipper symptomen som kommer vid lägre temperaturer.