Allt om peeling

, , Comments Off on Allt om peeling

De senaste åren har utbudet av peelings och exfolieringar exploderat. För ett par år sedan var det knappt någon som visste vad exfoliering betydde, men numera är det vanligt att det är en del i den dagliga hudvårdsrutinen. Det finns dock olika sorters peelingar och det är bra att veta när och hur ofta de olika sorterna ska användas. Här kan du läsa mer om detta.

Vad är peeling och exfoliering?

Peeling och exfoliering är ett sätt att hjälpa huden på traven och få bort döda hudceller och på så sätt snabba på cellförnyelsen. Resultatet blir en slätare och mjukare hud med mer lyster. Det är vanligt att skilja på mekanisk och kemisk peeling. Den mekaniska peelingen en produkt med små korn som du skrubbar mot huden och den kemiska innehåller enzym eller syra.

Hur ofta kan jag exfoliera?

Hur ofta du bör använda en peeling beror främst på din hudtyp, men de flesta bör exfoliera huden minst en gång i veckan. Det är viktigt att känna efter vad som passar just din hud för att undvika att du exfolierar för mycket. Känslig hud bör endast peelas en gång i veckan, normal hy två gånger i veckan och fet hy upp till tre gånger i veckan.